Tabbouleh
Tabbouleh
Ingredienser:
- 1 ¼ dl bulgur
- 1 kruka färsk persilja
- 10-12 körsbärstomater
- 1/2 gurka
- 1/2 rödlök
- 1 kruka mynta
- 1 citron
- 3 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk peppar
Gör så här:
- 1. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna.
- 2. Hacka persilja, tomater, gurka, och rödlök fint.
- 3. Riv myntabladen.
- 4. Blanda den avsvalnade bulgurn med de hackade grönsakerna och myntan i en stor skål.
- 5. Pressa citronen över tabbouleh och häll i olivolja, salt och peppar. Blanda väl.
- 6. Låt tabboulehen vila i kylskåp i minst 1 timme för att smakerna ska mogna innan servering.
Tabbouleh är en fräsch och hälsosam sallad från Mellanöstern. Den är perfekt som sommarmat eller som ett ljust tillbehör under resten av året. Tabbouleh kan serveras som en sidorätt eller som en huvudrätt tillsammans med bröd eller proteinkälla.
Smaklig måltid!