Krämig spenatpasta med rostade pinjenötter

Table
  1. Krämig spenatpasta med rostade pinjenötter
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Krämig spenatpasta med rostade pinjenötter

Ingredienser:

  • 300g spenat
  • 400g pasta
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 dl pinjenötter
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 dl grädde
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara lite av pastavattnet.
  2. I en stor stekpanna, värm olivoljan på medelvärme. Tillsätt vitlöken och stek i ca 1 minut tills den blir gyllene.
  3. Tillsätt spenaten och låt den steka tills den mjuknar och krymper, ca 3-4 minuter.
  4. Tillsätt grädden och låt det koka upp. Rör om och låt det sjuda i ca 2 minuter.
  5. Stek pinjenötterna i en torr stekpanna på medelvärme tills de blir lätt gyllene och doftar gott, ca 2-3 minuter.
  6. Krossa nötterna lite lätt i en mortel.
  7. Tillsätt den kokta pastan till spenatsåsen och blanda väl. Tillsätt lite av pastavattnet om såsen behöver spädas ut.
  8. Smaka av med salt och peppar efter smak.
  9. Servera den krämiga spenatpastan med rostade pinjenötter och toppa med riven parmesanost.
You may also be interested in:  Morotskaka

Bon appétit!

Potatispannkaka med bacon
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up