Savarin

Table
  1. Tillagningstid: 2 timmar
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Tillagningstid: 2 timmar

Ingredienser:

  • 500 g vetemjöl
  • 25 g jäst
  • 125 ml mjölk
  • 4 ägg
  • 100 g smör
  • 100 g socker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 250 ml vispgrädde
  • Färsk frukt eller bär för servering

Tillagning:

  1. Blanda vetemjöl, jäst, mjölk, 2 ägg, smör, socker, salt och vaniljsocker i en bunke.
  2. Knåda degen väl i cirka 10 minuter, tills den blir smidig.
  3. Låt degen jäsa i ca 1 timme, eller tills den har dubblats i storlek.
  4. Smörj en savarinform med smör och ströbröd och placera degen i formen.
  5. Grädda i förvärmd ugn på 180°C i cirka 20-25 minuter, tills savarinen får en gyllene färg.
  6. Stjälp upp savarinen ur formen och låt den svalna på ett galler.
  7. Vispa grädden tills den blir luftig och fluffig.
  8. Skär savarinen i skivor och servera med vispad grädde och färska frukter eller bär.
You may also be interested in:  Stuvade makaroner

Tips: Savarin kan även smaksättas med exempelvis rom, apelsin- eller citronskal för extra smak.

Buljongkokt kycklingfilé med mos
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up