Vitlöksstekt skogssvamp med persilja och ricotta

Table
  1. Recept: Vitlöksstekt skogssvamp med persilja och ricotta
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Tips:

Recept: Vitlöksstekt skogssvamp med persilja och ricotta

Ingredienser:

  • 500 g skogssvamp (t.ex. Karljohansvamp eller kantareller)
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • En handfull färsk persilja, grovhackad
  • 200 g ricottaost
  • Smör eller olivolja för stekning
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Veganska lussebullar

Tillagning:

  1. Värm upp en stekpanna med smör eller olivolja på medelhög värme.
  2. Lägg i den sköljda och rensade svampen i stekpannan och stek i cirka 5-7 minuter tills svampen fått en fin gyllene färg.
  3. Tillsätt den finhackade vitlöken och stek i ytterligare 1-2 minuter tills vitlöken är mjuk och doften sprider sig.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Ta av stekpannan från värmen och blanda i den färska persiljan.
  6. Servera den vitlöksstekta svampen toppad med ricottaost.
  7. Smaklig måltid!
You may also be interested in:  Fransk omelett

Tips:

Den vitlöksstekta skogssvampen med persilja och ricotta kan serveras som en förrätt på rostat bröd eller som tillbehör till en huvudrätt.

Marängtårta med passionscurd
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up