Toscakaka i långpanna

Table
  1. Toscakaka i långpanna
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Toscakaka i långpanna

Ingredienser:

  • 200 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mandelspån

Gör så här:

  1. Förvärm ugnen till 175°C och smörj en långpanna.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något.
  3. Tillsätt mjölken och rör om.
  4. I en separat skål, vispa ägg och strösocker tills det blir ljust och fluffigt.
  5. Tillsätt smör- och mjölkblandningen i äggsmeten och blanda väl.
  6. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i smeten.
  7. Rör om försiktigt tills allt är väl blandat.
  8. Häll smeten i den smorda långpannan och jämna till ytan.
  9. Strö mandelspån över kakan.
  10. Grädda i ugnen i ca 25-30 minuter, eller tills kakan har fått en gyllene färg och är genomgräddad.
  11. Ta ut kakan från ugnen och låt den svalna i formen innan du skär den i rutor.
You may also be interested in:  Klassiska köttbullar

Tips:

Servera toscakakan i långpanna som den är eller med lite vispad grädde eller vaniljsås.

Torskrygg med potatispuré champinjoner och bacon
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up