Toscakaka i långpanna
Toscakaka i långpanna
Ingredienser:
- 200 g smör
- 2 dl mjölk
- 4 ägg
- 4 dl strösocker
- 5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl mandelspån
Gör så här:
- Förvärm ugnen till 175°C och smörj en långpanna.
- Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något.
- Tillsätt mjölken och rör om.
- I en separat skål, vispa ägg och strösocker tills det blir ljust och fluffigt.
- Tillsätt smör- och mjölkblandningen i äggsmeten och blanda väl.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i smeten.
- Rör om försiktigt tills allt är väl blandat.
- Häll smeten i den smorda långpannan och jämna till ytan.
- Strö mandelspån över kakan.
- Grädda i ugnen i ca 25-30 minuter, eller tills kakan har fått en gyllene färg och är genomgräddad.
- Ta ut kakan från ugnen och låt den svalna i formen innan du skär den i rutor.
Tips:
Servera toscakakan i långpanna som den är eller med lite vispad grädde eller vaniljsås.