Stekt torskrygg med medelhavssalsa
Recept: Stekt torskrygg med medelhavssalsa
Ingredienser:
- 4 bitar torskrygg, ca 150g/st
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 röd lök, finhackad
- 1 röd paprika, tärnad
- 1 gul paprika, tärnad
- 1 burk körsbärstomater, halverade
- 1 näve svarta oliver, urkärnade
- Några kvistar färsk basilika, hackad
- Olivolja
- Salt och peppar
Tillagning:
- Hetta upp olivolja i en panna över medelhög värme.
- Salta och peppra torskryggbitarna på båda sidor.
- Lägg torskryggbitarna i pannan och stek dem i ca 3-4 minuter på varje sida, eller tills de är genomstekta.
- Ta ut torskbitarna från pannan och låt dem vila.
- Häll lite mer olivolja i samma panna och tillsätt vitlök, lök, röd paprika och gul paprika. Stek tills löken är genomskinlig och paprikabitarna har mjuknat något.
- Tillsätt körsbärstomaterna och låt allt puttra i ca 5 minuter.
- Rör ner basilika och oliver i såsen.
- Smaka av med salt och peppar.
- Lägg tillbaka torskryggbitarna i pannan med salsan och låt dem bli varma igen.
- Serv
Lämna ett svar