Stekt torskrygg med medelhavssalsa




Recept: Stekt torskrygg med medelhavssalsa

Table
  1. Recept: Stekt torskrygg med medelhavssalsa
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Stekt torskrygg med medelhavssalsa

Ingredienser:

  • 4 bitar torskrygg, ca 150g/st
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd lök, finhackad
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 gul paprika, tärnad
  • 1 burk körsbärstomater, halverade
  • 1 näve svarta oliver, urkärnade
  • Några kvistar färsk basilika, hackad
  • Olivolja
  • Salt och peppar
You may also be interested in:  Lätt lantbröd

Tillagning:

  1. Hetta upp olivolja i en panna över medelhög värme.
  2. Salta och peppra torskryggbitarna på båda sidor.
  3. Lägg torskryggbitarna i pannan och stek dem i ca 3-4 minuter på varje sida, eller tills de är genomstekta.
  4. Ta ut torskbitarna från pannan och låt dem vila.
  5. Häll lite mer olivolja i samma panna och tillsätt vitlök, lök, röd paprika och gul paprika. Stek tills löken är genomskinlig och paprikabitarna har mjuknat något.
  6. Tillsätt körsbärstomaterna och låt allt puttra i ca 5 minuter.
  7. Rör ner basilika och oliver i såsen.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Lägg tillbaka torskryggbitarna i pannan med salsan och låt dem bli varma igen.
  10. Serv
    Alkoholfri fizzy pop
    LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up