Schnitzel grundrecept

Table
  1. Schnitzel grundrecept
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Schnitzel grundrecept

Ingredienser:

  • 400g skivad kalv- eller fläskkött
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • Salt och peppar efter smak
  • Vegetabilisk olja för stekning

Gör så här:

  1. Banka ut köttskivorna tunt och krydda dem med salt och peppar.
  2. Vispa äggen lätt i en skål.
  3. Doppa köttskivorna först i ägg och sedan i ströbröd.
  4. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelhög värme.
  5. Stek köttskivorna i oljan tills de är gyllenbruna på bägge sidor. Låt dem rinna av på hushållspapper för att ta bort överflödig olja.

You may also be interested in:  Klassiska köttbullar

Tips:

Försök att banka ut köttskivorna så jämnt som möjligt för att se till att de blir frasiga och steks jämnt. Servera din schnitzel med citronklyftor, potatissallad eller grönsaksrätt för en komplett måltid.

Krutonger
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up