Korvbröd
Recept: Korvbröd
Ingredienser:
- 500g vetemjöl
- 25g jäst
- 1 tsk salt
- 2 msk socker
- 2 msk smör
- 300ml ljummet vatten
Framställning:
- Blanda vetemjöl, jäst, salt och socker i en bunke.
- Tillsätt smör och ljummet vatten.
- Knåda degen väl i cirka 10 minuter tills den är elastisk och smidig.
- Täck degen och låt den jäsa i cirka 1 timme eller tills den har dubblats i storlek.
- Dela degen i mindre delar, beroende på hur stora bröd du vill ha.
- Rulla varje del till korvbrödsform och lägg på en bakplåt täckt med bakpapper.
- Låt bröden jäsa i ytterligare 15-20 minuter.
- Grädda i förvärmd ugn på 200°C i cirka 12-15 minuter, eller tills bröden är gyllenbruna.
Servéringsförslag:
Servera de nybakade korvbröden med din favoritkorv, t.ex. grillkorv eller hotdogkorv, och toppa med dina favorittillbehör.