Korvbröd

Table
  1. Recept: Korvbröd
    1. Ingredienser:
    2. Framställning:
    3. Servéringsförslag:

Recept: Korvbröd

Ingredienser:

  • 500g vetemjöl
  • 25g jäst
  • 1 tsk salt
  • 2 msk socker
  • 2 msk smör
  • 300ml ljummet vatten
You may also be interested in:  Ugnspannkaka (grundrecept)

Framställning:

  1. Blanda vetemjöl, jäst, salt och socker i en bunke.
  2. Tillsätt smör och ljummet vatten.
  3. Knåda degen väl i cirka 10 minuter tills den är elastisk och smidig.
  4. Täck degen och låt den jäsa i cirka 1 timme eller tills den har dubblats i storlek.
  5. Dela degen i mindre delar, beroende på hur stora bröd du vill ha.
  6. Rulla varje del till korvbrödsform och lägg på en bakplåt täckt med bakpapper.
  7. Låt bröden jäsa i ytterligare 15-20 minuter.
  8. Grädda i förvärmd ugn på 200°C i cirka 12-15 minuter, eller tills bröden är gyllenbruna.

Servéringsförslag:

You may also be interested in:  Picklad rödlök

Servera de nybakade korvbröden med din favoritkorv, t.ex. grillkorv eller hotdogkorv, och toppa med dina favorittillbehör.

Klyftpotatis med skal
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up