Fisksoppa med torsk och citrongräs

Table
  1. Recept: Fisksoppa med torsk och citrongräs
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Fisksoppa med torsk och citrongräs

Ingredienser:

  • Torskfilé (400 g)
  • Olja (2 msk)
  • Gul lök (1 st, hackad)
  • Vitlöksklyftor (2 st, pressade)
  • Röd paprika (1 st, tärnad)
  • Citrongräs (2 stjälkar, krossade)
  • Ingefära (2 cm, färsk och riven)
  • Kokosmjölk (400 ml)
  • Fisksbuljong (4 dl)
  • Limejuice (2 msk)
  • Sesamolja (1 tsk)
  • Salt och peppar (efter smak)
  • Färsk koriander (för garnering)
You may also be interested in:  Fläskytterfilé i sockerkaksform

Gör så här:

  1. Skär torsken i bitar.
  2. Hetta upp oljan i en stor gryta och fräs lök, vitlök, paprika, citrongräs och ingefära i ca 5 minuter.
  3. Tillsätt kokosmjölk, fisksbuljong, limejuice och sesamolja. Låt koka upp och sjud i ca 10 minuter.
  4. Lägg i torsken och låt sjuda i ytterligare 5-7 minuter, tills fisken är genomkokt.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Garnera med färsk koriander innan servering.
You may also be interested in:  Grundrecept till färsbiffar/ köttbullar

Servera fisksoppan varm tillsammans med nybakat bröd eller ris.

Broccoligratäng
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up