Fisksoppa med torsk och citrongräs
Recept: Fisksoppa med torsk och citrongräs
Ingredienser:
- Torskfilé (400 g)
- Olja (2 msk)
- Gul lök (1 st, hackad)
- Vitlöksklyftor (2 st, pressade)
- Röd paprika (1 st, tärnad)
- Citrongräs (2 stjälkar, krossade)
- Ingefära (2 cm, färsk och riven)
- Kokosmjölk (400 ml)
- Fisksbuljong (4 dl)
- Limejuice (2 msk)
- Sesamolja (1 tsk)
- Salt och peppar (efter smak)
- Färsk koriander (för garnering)
Gör så här:
- Skär torsken i bitar.
- Hetta upp oljan i en stor gryta och fräs lök, vitlök, paprika, citrongräs och ingefära i ca 5 minuter.
- Tillsätt kokosmjölk, fisksbuljong, limejuice och sesamolja. Låt koka upp och sjud i ca 10 minuter.
- Lägg i torsken och låt sjuda i ytterligare 5-7 minuter, tills fisken är genomkokt.
- Smaka av med salt och peppar.
- Garnera med färsk koriander innan servering.
Servera fisksoppan varm tillsammans med nybakat bröd eller ris.