Minisemlor

Table
  1. Recept på Minisemlor
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Minisemlor

Ingredienser:

  • 200 g mandelmassa
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl socker
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg (till pensling)
  • Florsocker (till garnering)
You may also be interested in:  Krämig carbonara

Gör så här:

  1. Blanda jäst, socker och mjölk i en bunke och låt stå i cirka 10 minuter tills jästen har löst sig.
  2. Tillsätt kardemumma, vaniljsocker och vetemjöl, och arbeta degen väl i cirka 5 minuter.
  3. Cover the dough and let it rise for about 30 minutes until it has doubled in size.
  4. Forma små bullar av degen och placera dem på en bakplåtspapperklädd plåt.
  5. Låt bullarna jäsa i cirka 30 minuter.
  6. Grädda bullarna i förvärmd ugn på 200°C i cirka 10-12 minuter tills de är gyllenbruna.
  7. Låt bullarna svalna helt på ett galler.
  8. Skär sedan av toppen av varje bulle och gröp ur en liten bit av mitten.
  9. Skär mandelmassan i små bitar och blanda med vispgrädde.
  10. Fyll varje bulle med mandelmassablandningen och sätt tillbaka toppen.
  11. Pensla semlorna med uppvispat ägg och pudra över florsocker.
You may also be interested in:  Krämig potatis- och purjolökssoppa

Nu är dina goda minisemlor redo att avnjutas!

Ris à la Malta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up