Rårakor

Table
  1. Recept på Rårakor
    1. Ingredienser
    2. Tillagning
    3. Tips

Recept på Rårakor

Ingredienser

  • 6 st potatisar
  • 1 lök
  • 2 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • Salt och peppar efter smak
  • Smör eller rapsolja för stekning

Tillagning

  1. Skala potatisarna och löken. Riv dem grovt.
  2. Lägg potatis och lök i en skål och pressa ut överflödig vätska.
  3. Tillsätt ägg, mjöl och salt och peppar efter smak. Blanda väl.
  4. Värm upp smör eller rapsolja i en stekpanna.
  5. Lägg i portionsstora klickar av potatisblandningen i pannan.
  6. Stek rårakorna på medelhög värme i ca 3-4 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna och genomstekta.
  7. Servera rårakorna varma med exempelvis gräddfil eller lingonsylt.
You may also be interested in:  Kolakakor

Tips

Rårakor kan varieras genom att tillsätta andra ingredienser som till exempel riven morot, broccoli eller ost. Låt gärna fantasin flöda och prova olika smaksättningar.

Hasselbackspotatis
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up