Rårakor
Recept på Rårakor
Ingredienser
- 6 st potatisar
- 1 lök
- 2 ägg
- 2 msk vetemjöl
- Salt och peppar efter smak
- Smör eller rapsolja för stekning
Tillagning
- Skala potatisarna och löken. Riv dem grovt.
- Lägg potatis och lök i en skål och pressa ut överflödig vätska.
- Tillsätt ägg, mjöl och salt och peppar efter smak. Blanda väl.
- Värm upp smör eller rapsolja i en stekpanna.
- Lägg i portionsstora klickar av potatisblandningen i pannan.
- Stek rårakorna på medelhög värme i ca 3-4 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna och genomstekta.
- Servera rårakorna varma med exempelvis gräddfil eller lingonsylt.
Tips
Rårakor kan varieras genom att tillsätta andra ingredienser som till exempel riven morot, broccoli eller ost. Låt gärna fantasin flöda och prova olika smaksättningar.