Tapenade

Table
  1. Tapenade
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Serveringsförslag:

Tapenade

Ingredienser:

  • 200g svarta oliver
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 ansjovisfiléer
  • 1 msk kapris
  • 1 dl olivolja
  • saften från 1/2 citron

Gör så här:

  1. Skölj av oliverna och låt dem rinna av.
  2. Skala och hacka vitlöksklyftorna.
  3. Finhacka ansjovisfiléerna.
  4. Placera oliverna, vitlöken, ansjovisen, kaprisen, olivoljan och citronsaften i en mixer eller matberedare.
  5. Mixa tills du får en jämn och krämig konsistens. Mixa längre för en slätare konsistens och mindre för en grovare konsistens.
  6. Smaka av med extra salt eller citron om det behövs.
  7. Tapenaden är redo att serveras! Förvara den i en lufttät behållare i kylskåpet.

Serveringsförslag:

You may also be interested in:  Korvstroganoff med ris

Tapenade är fantastiskt att använda som en dipp till grönsaksstavar eller som ett pålägg på rostat bröd. Du kan också använda den som en smakrik ingrediens i pasta eller på pizza. Låt din fantasi flöda och njut av denna läckra olivröra!

Linssoppa med tomat
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up