Morotskaka i långpanna
Recept: Morotskaka i långpanna
Ingredienser:
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk kanel
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk kardemumma
- 4 ägg
- 4 dl strösocker
- 1 dl matolja
- 400 g rivna morötter
- 1 dl hackade valnötter
Gör så här:
- Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel, vaniljsocker och kardemumma i en skål.
- I en annan skål, vispa ägg och strösocker tills det är pösigt.
- Häll i matolja och blanda väl.
- Häll den torra ingrediensblandningen i ägg- och sockerblandningen. Blanda väl.
- Tillsätt de rivna morötterna och de hackade valnötterna. Blanda väl.
- Häll smeten i en långpanna och jämna till ytan.
- Grädda i förvärmd ugn på 175 grader i ca 30-35 minuter, eller tills kakan har en gyllene färg.
- Låt kakan svalna innan du skär den i rutor.
Tips: Servera morotskakan med en klick vispad grädde eller vaniljsås.