Morotskaka i långpanna

Table
  1. Recept: Morotskaka i långpanna
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Morotskaka i långpanna

Ingredienser:

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kardemumma
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 1 dl matolja
  • 400 g rivna morötter
  • 1 dl hackade valnötter

Gör så här:

  1. Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel, vaniljsocker och kardemumma i en skål.
  2. I en annan skål, vispa ägg och strösocker tills det är pösigt.
  3. Häll i matolja och blanda väl.
  4. Häll den torra ingrediensblandningen i ägg- och sockerblandningen. Blanda väl.
  5. Tillsätt de rivna morötterna och de hackade valnötterna. Blanda väl.
  6. Häll smeten i en långpanna och jämna till ytan.
  7. Grädda i förvärmd ugn på 175 grader i ca 30-35 minuter, eller tills kakan har en gyllene färg.
  8. Låt kakan svalna innan du skär den i rutor.
You may also be interested in:  Laxfilé i ugn med citron

Tips: Servera morotskakan med en klick vispad grädde eller vaniljsås.

Picklade rädisor
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up