Tom kha gai
Recept på Tom Kha Gai
Ingredienser:
- 400 g kycklingfilé
- 400 ml kokosmjölk
- 2 st citrongräs
- 3 msk färskpressad limejuice
- 2 msk fisksås
- 1 msk socker
- 2 st kaffir limeblad
- 2 st röda chilifrukter
- 100 g champinjoner
- 1 st lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 cm färsk ingefära
- Några kvistar färsk koriander
Gör så här:
- Steg 1: Skär kycklingfilén i bitar och ställ åt sidan.
- Steg 2: Skär citrongräset i mindre bitar och mortla dem lätt för att frigöra smakerna.
- Steg 3: Hetta upp en kastrull med kokosmjölk, citrongräs, limejuice, fisksås och socker.
- Steg 4: Tillsätt kaffir limeblad, hackade chilifrukter, skivade champinjoner, tunt skivad lök, finhackad vitlök och riven ingefära i kastrullen.
- Steg 5: Låt soppan sjuda i cirka 10 minuter tills alla smaker har blandats väl.
- Steg 6: Tillsätt kycklingen och låt den koka i soppan tills den är helt tillagad.
- Steg 7: Smaka av soppan och tillsätt mer fisksås, limejuice eller socker vid behov.
- Steg 8: Servera den varma tom kha gai-soppan med färsk koriander på toppen.