Bakad sötpotatis med fetostkräm

Table
  1. Bakad sötpotatis med fetaostkräm
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Bakad sötpotatis med fetaostkräm

Ingredienser:

  • 4 medelstora sötpotatisar
  • 200g fetaost
  • 2 msk gräddfil
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk olivolja
  • Salt och peppar efter smak

You may also be interested in:  Knäckebröd med frön

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°C.
  2. Skrubba sötpotatisarna noggrant och skär ett par snitt i varje potatis.
  3. Linda varje potatis i aluminiumfolie och lägg dem på en bakplåt.
  4. Baka sötpotatisarna i ugnen i ca 45-50 minuter, tills de är mjuka.
  5. Under tiden potatisarna bakas, gör fetaostkrämen. I en skål, blanda tärnad fetaost, gräddfil, pressad vitlök, torkad oregano, olivolja, salt och peppar.
  6. När sötpotatisarna är färdiga, ta ut dem från ugnen och öppna foliet försiktigt. Skär ett snitt längs med potatisarnas ovandel och tryck på kanterna för att skapa ett hålrum.
  7. Fyll hålrummet med fetaostkrämen.
  8. Servera de bakade sötpotatisarna varma och njut!
Bräckt kassler med krämig potatisgratäng
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up