Knäckebröd med frön

Table
  1. Knäckebröd med frön
    1. Ingredienser
    2. Gör så här
    3. Tips

Knäckebröd med frön

Ingredienser

  • 4 dl rågmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl krossade linfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 2 tsk salt
  • 3 dl vatten

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en skål.
  2. Knåda degen väl i cirka 5 minuter.
  3. Dela degen i två jämna delar.
  4. Kavla ut varje degdel till en tunn platta.
  5. Lägg plattorna på en bakplåtspappersklädd plåt.
  6. Skär snitt i degen för att forma knäckebröd.
  7. Grädda i ugnen på 200°C i cirka 20-25 minuter, tills brödet är krispigt och gyllenbrunt.
  8. Låt knäckebrödet svalna innan servering.

Tips

You may also be interested in:  Kanelbullar

1. Byt ut frösorterna efter eget tycke och smak.

2. För extra smak kan du tillsätta örter eller kryddor i degen.

Tjälknöl på älg
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up