Midsommartårta

Recept på Midsommartårta

Ingredienser:

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl socker
  • 100 g smör
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 500 g färska jordgubbar
  • 500 g färska blåbär
  • 500 g vispgrädde
  • 1 dl florsocker
You may also be interested in:  Laxfilé i ugn med citron

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och socker i en stor skål.
  3. Tillsätt smält smör, ägg och mjölk. Rör om till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en smord och bröad rund form och grädda i ugnen i ca 30 minuter.
  5. Låt tårtbotten svalna helt.
  6. Skär jordgubbarna i skivor.
  7. Vispa grädden tills den blir fast.
  8. Skär tårtbotten horisontellt i två delar.
  9. Bred ett lager vispad grädde på den undre delen av tårtbotten.
  10. Lägg jordgubbsskivor jämnt fördelade över grädden.
  11. Lägg på den övre delen av tårtbotten och täck hela tårtan med vispad grädde.
  12. Dekorera med färska blåbär på toppen.
  13. Pudra över florsocker.
You may also be interested in:  Kladdig kladdkaka

Tårtan är nu klar att serveras och njutas av på midsommarfesten!

Risgrynsgröt
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up