Chokladbollstårta med kaffe

Table
  1. Chokladbollstårta med kaffe
    1. Ingredienser:
    2. Utförande:

Chokladbollstårta med kaffe

Ingredienser:

  • 500 g chokladbollar
  • 300 ml kaffe
  • 500 ml vispgrädde
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g mörk choklad, grovhackad
You may also be interested in:  Råraka med löjrom

Utförande:

  1. Häll kaffe i en skål och låt det svalna.
  2. Smula chokladbollarna i en separat skål.
  3. Tillsätt kakao och vaniljsocker till de smulade chokladbollarna och blanda väl.
  4. Tillsätt kaffet gradvis tills smeten blir formbar.
  5. Vispa grädden tills den blir fast.
  6. Varva chokladbollssmeten och vispad grädde i en rund bakform.
  7. Avsluta med ett lager vispad grädde på toppen.
  8. Dekorera med grovhackad mörk choklad.
  9. Ställ tårtan i kylen och låt den stelna i minst 3 timmar innan servering.
You may also be interested in:  Enkla cake-pops

Notering: Du kan även garnera tårtan med chokladströssel, kokosflingor eller färska bär för extra smak och dekoration.

Krämig saffranpasta med räkor
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up