Ugnsrostad blomkål och broccoli

Table
  1. Ugnsrostad blomkål och broccoli
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Ugnsrostad blomkål och broccoli

Ingredienser:

  • 1 blomkålshuvud
  • 1 broccoli
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
You may also be interested in:  Laxfilé i ugn med citron

Tillagning:

  1. Förvärm ugnen till 200 grader Celsius.
  2. Skär blomkålshuvudet och broccolin i mindre buketter.
  3. Lägg buketterna på en bakplåtspapperklädd plåt.
  4. Häll olivolja över buketterna och blanda för att fördela jämnt.
  5. Strö salt, svartpeppar och paprikapulver över buketterna. Blanda väl.
  6. Rosta i ugnen i ca 25-30 minuter, eller tills grönsakerna är mjuka och fått fin färg.
  7. Ta ut plåten från ugnen och servera den ugnsrostade blomkålen och broccolin som ett tillbehör eller som ett vegetariskt huvudrätt.
You may also be interested in:  Fransk potatissallad

Tips: Du kan även lägga till lite riven parmesanost och rosta tills osten är smält och fått en gyllene färg för extra smak.

Rimmad fläsklägg med lingonchutney
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up