Wok med ryggbiff och bambuskott

Table
  1. Recept: Wok med ryggbiff och bambuskott
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Wok med ryggbiff och bambuskott

Ingredienser:

  • 300 g ryggbiff
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 100 g bambuskott
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk sojasås
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk risvinäger
  • 2 tsk maizena
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Picklad rödlök

Gör såhär:

  1. Skär ryggbiffen i tunna strimlor.
  2. Strimla paprikan och löken.
  3. Hetta upp en wokpanna eller stor stekpanna med olja på medelhög värme.
  4. Tillsätt ryggbiffen och woka i ca 2-3 minuter tills den är genomstekt.
  5. Tillsätt paprikan, löken, bambuskotten och vitlöken i pannan. Woka i ytterligare 2 minuter.
  6. I en separat skål, blanda ihop sojasås, sesamolja, risvinäger och maizena till en sås.
  7. Häll såsen över wokrätten och rör om ordentligt.
  8. Stek ytterligare 1-2 minuter tills såsen tjocknar och grönsakerna är krispiga-tender.
  9. Krydda med salt och peppar efter smak.
  10. Servera woken varm och njut!
Koreansk gurksallad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up