Melanzane alla parmigiana

Table
  1. Recept: Melanzane alla Parmigiana
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Melanzane alla Parmigiana

Ingredienser:

  • 2 stora auberginer
  • 400g krossade tomater
  • 200g mozzarella
  • 100g parmesanost, riven
  • 1 lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • Olivolja
  • Färsk basilika
  • Salta och svartpeppar
You may also be interested in:  Coleslaw

Gör så här:

  1. Skär auberginerna i tunna skivor och salta dem. Låt dem ligga i en bunke i cirka 30 minuter för att dra ut vätskan.
  2. Torka av aubergineskivorna och stek dem i olivolja tills de är gyllenbruna och genomstekta. Lägg dem åt sidan.
  3. I samma panna, tillsätt lite mer olivolja och stek löken och vitlöken tills de är mjuka och genomsynliga.
  4. Tillsätt de krossade tomaterna och låt såsen koka upp. Sänk sedan värmen och låt den småputtra i cirka 10-15 minuter.
  5. I en ugnssäker form, börja med att smörja botten med lite av tomatsåsen.
  6. Lägg ett lager av aubergineskivor ovanpå såsen.
  7. Strö över lite riven parmesanost och några basilikablad.
  8. Upprepa steg 6-7 tills alla ingredienser är slut. Avsluta med ett lager av mozzarellaost.
  9. Grädda i en förvärmd ugn på 180°C i cirka 30-40 minuter, tills osten är bubblande och gyllenbrun.
  10. Ta ut formen från ugnen och låt den vila i några minuter innan servering.
You may also be interested in:  Pannkakor - grundsmet

Servera melanzane alla parmigiana med en sallad och crusty bröd för en läcker italiensk måltid!

Ugnsrostad sötpotatis
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.