Fladdermöss
Recept på Fladdermöss
Ingredienser:
- 500g fläderbär
- 200g socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl vatten
Gör såhär:
- Skölj fläderbären och ta bort stjälkarna.
- Häll bär, socker, vaniljsocker och vatten i en kastrull.
- Koka upp och låt sjuda på svag värme i ca 15 minuter eller tills bären mjuknar och blandningen tjocknar något.
- Ta bort kastrullen från värmen och låt blandningen svalna något.
- Mixa blandningen med en mixerstav eller i en blender tills det blir en slät konsistens.
- Häll upp i små portionsformar eller i en stor form och låt svalna helt i kylskåp.
- Du kan även dekorera med färska fläderblommor om du vill.
- Servera fladdermössen svala som ett läskande sommartillbehör eller som en aptitretande efterrätt.
Varför heter de fladdermöss? För att de små gula fläderringarna påminner om fladdrande fladdermusvingar! Smaklig måltid!