Fladdermöss

Table
  1. Recept på Fladdermöss
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept på Fladdermöss

Ingredienser:

  • 500g fläderbär
  • 200g socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vatten
You may also be interested in:  Raggmunk med fläsk

Gör såhär:

  1. Skölj fläderbären och ta bort stjälkarna.
  2. Häll bär, socker, vaniljsocker och vatten i en kastrull.
  3. Koka upp och låt sjuda på svag värme i ca 15 minuter eller tills bären mjuknar och blandningen tjocknar något.
  4. Ta bort kastrullen från värmen och låt blandningen svalna något.
  5. Mixa blandningen med en mixerstav eller i en blender tills det blir en slät konsistens.
  6. Häll upp i små portionsformar eller i en stor form och låt svalna helt i kylskåp.
  7. Du kan även dekorera med färska fläderblommor om du vill.
  8. Servera fladdermössen svala som ett läskande sommartillbehör eller som en aptitretande efterrätt.
You may also be interested in:  Klassiska köttbullar

Varför heter de fladdermöss? För att de små gula fläderringarna påminner om fladdrande fladdermusvingar! Smaklig måltid!

Salsa romesco
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up