Caesarsallad

Table
  1. Caesarsallad
    1. Ingredienser:
    2. Tillredning:
    3. Servering:

Caesarsallad

Ingredienser:

  • 1 huvud Romaine sallad
  • 100 g färskt Parmesanost
  • 2 skivor vit bröd
  • 2 msk olivolja
  • 2 kycklingfiléer
  • 1-2 tsk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 2 ansjovisfiléer, finhackade
  • 1 äggula
  • Salt och peppar efter smak

Tillredning:

  1. Tärna brödet och stek det i olivolja tills det blir gyllenbrunt och krispigt. Låt det svalna.
  2. Tillaga kycklingfiléerna genom att steka dem i en stekpanna med lite olja tills de är genomstekta.
  3. Riv Parmesanosten fint.
  4. I en stor skål, blanda dijonsenap, pressad vitlök, citronjuice, ansjovisfiléer och äggulan. Rör tills det blir en jämn pasta.
  5. Tillsätt salladshuvudet i skålen och blanda ordentligt så att alla blad blir täckta av dressingen.
  6. Lägg på kycklingfiléerna och strö över den rivna Parmesanosten.
  7. Toppa med de krispiga brödtärningarna och krydda med salt och peppar efter smak.

Servering:

You may also be interested in:  Pannbiff med löksås och potatis

Servera Caesarsalladen som en huvudrätt eller som en förrätt före en huvudmåltid.

Gazpacho
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up