Chawanmushi – Japansk äggkräm

Table
  1. Chawanmushi – Japansk äggkräm
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Chawanmushi – Japansk äggkräm

Ingredienser:

  • 3 ägg
  • 500 ml dashi (japansk buljong)
  • 1 matsked sojasås
  • 1 tesked mirin (söt risvin)
  • 1 tesked salt
  • Färska eller torkade svampar
  • Färsk bladspenat
  • Räkor eller kyckling (valfritt)

Gör så här:

  1. Vispa äggen lätt i en skål.
  2. Blanda dashi, sojasås, mirin och salt i en kastrull och värm upp det tills det nästan kokar.
  3. Häll den varma buljongen över äggen i skålen och rör om försiktigt.
  4. Si upp ägg- och buljongblandningen i små portionskoppar eller skålar.
  5. Tillsätt valfria ingredienser som svampar, bladspenat och räkor/kyckling i varje skål.
  6. Placera kopparna eller skålarna i en ångkokare eller sätt dem i en större kastrull med vatten. Ångkoka i
    cirka 15-20 minuter tills äggkrämen är fast och klar. (Undvik att hetta upp vattnet för mycket, då det kan
    skapa bubblor i äggkrämen.)
  7. Ta bort från värmen och låt svalna något innan servering.

Chawanmushi är en delikat japansk äggkräm som vanligtvis serveras som förrätt eller som en del av en
japansk måltid. Det är en lättsmält, mild och krämig rätt som kan varieras med olika ingredienser.

You may also be interested in:  Dillstuvad potatis

Traditionellt sett äts Chawanmushi med pinnar i en hand och en sked i den andra. Det är en rogivande och
elegant upplevelse att njuta av den lena äggkrämen och de olika smakerna från ingredienserna.

Kycklingstroganoff
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up