Köttfärslimpa med gräddsås
Köttfärslimpa med gräddsås
Ingredienser:
- 500 gram köttfärs
- 1 lök, finhackad
- 1 ägg
- 1 dl ströbröd
- 1 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
Gör så här:
- Blanda köttfärs, lök, ägg, ströbröd, mjölk, salt och svartpeppar i en bunke.
- Forma smeten till en limpa och lägg i en ugnsform.
- Grädda i ugnen på 175 grader i ca 45-60 minuter, eller tills innertemperaturen når 70 grader.
- Ta ut köttfärslimpan och låt den vila i 10 minuter innan du skär den i skivor.
- Under tiden kan du göra gräddsåsen genom att hälla av stekskyn från ugnsformen och blanda den med vispgrädde.
- Koka upp såsen och låt den puttra i några minuter tills den tjocknar något.
- Servera köttfärslimpan med gräddsås, kokt potatis och grönsaker.
Tips: För att göra köttfärslimpan extra smakrik kan du tillsätta exempelvis riven ost, hackad persilja eller finhackad vitlök i färsen.