Köttfärslimpa med gräddsås

Table
  1. Köttfärslimpa med gräddsås
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Köttfärslimpa med gräddsås

Ingredienser:

  • 500 gram köttfärs
  • 1 lök, finhackad
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Gör så här:

  1. Blanda köttfärs, lök, ägg, ströbröd, mjölk, salt och svartpeppar i en bunke.
  2. Forma smeten till en limpa och lägg i en ugnsform.
  3. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 45-60 minuter, eller tills innertemperaturen når 70 grader.
  4. Ta ut köttfärslimpan och låt den vila i 10 minuter innan du skär den i skivor.
  5. Under tiden kan du göra gräddsåsen genom att hälla av stekskyn från ugnsformen och blanda den med vispgrädde.
  6. Koka upp såsen och låt den puttra i några minuter tills den tjocknar något.
  7. Servera köttfärslimpan med gräddsås, kokt potatis och grönsaker.
You may also be interested in:  Knäckig rabarberpaj

Tips: För att göra köttfärslimpan extra smakrik kan du tillsätta exempelvis riven ost, hackad persilja eller finhackad vitlök i färsen.

Torskrygg med potatispuré champinjoner och bacon
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up