Julskinka i ugn

Table
  1. Recept: Julskinka i ugn
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Julskinka i ugn

Ingredienser:

  • 1 julskinka (ca 3 kg)
  • 2 tsk malen kryddpeppar
  • 1 tsk malen nejlika
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 msk strösocker
  • 1 dl senap
  • 1 dl flytande honung
  • 3 dl vatten
You may also be interested in:  Picklad rödlök

Gör så här:

  1. Gnid in julskinkan med en blandning av kryddpeppar, nejlika, kanel och strösocker.
  2. Blanda senap och honung i en skål och pensla skinkan med detta.
  3. Häll vatten i en ugnsform och lägg i skinkan.
  4. Täck formen med folie och ställ in i ugnen på 175°C. Tillaga i cirka 2-3 timmar beroende på skinkans storlek.
  5. Varje halvtimme under tillagningen kan du ösa över skinkan med skyn i formen för att hålla den saftig.
  6. När skinkan nått en innertemperatur på 70-75°C är den klar.
  7. Ta ut skinkan från ugnen, låt vila några minuter och skär sedan upp den i skivor. Servera med dina favorittillbehör!
Kanelsnurror med äpplen
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up