Saltbakad lax med citronsås - laktosfri

Table
  1. Saltbakad lax med citronsås - laktosfri
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Saltbakad lax med citronsås - laktosfri

Ingredienser:

  • 1 hel laxfilé
  • 2 dl salt
  • 1 dl socker
  • 1 citron (juicen och zesten)
  • 1 dl olivolja
  • En handfull färsk dill
  • Peppar efter smak

You may also be interested in:  Brunsås

Gör så här:

  1. Blanda salt och socker i en skål. Riv citronzesten och tillsätt den i salt-sockerblandningen.
  2. Täck laxfilén med blandningen och låt den dra i kylskåpet i cirka 1 timme.
  3. Skölj av saltblandningen från laxen under kallt vatten och torka den försiktigt med hushållspapper.
  4. I en separat skål, blanda citronjuice, olivolja och hackad dill. Krydda med lite peppar.
  5. Pensla citronsåsen över laxen och lägg den i en förvärmd ugn på 200°C i cirka 20-25 minuter eller tills den är genomstekt.
  6. Ta ut laxen från ugnen och låt den svalna något innan du serverar.
  7. Servera med kokt potatis och en fräsch sallad.
Sega kolakakor
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up