Gräddkola grundrecept

Table
  1. Gräddkola grundrecept
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Gräddkola grundrecept

Ingredienser:

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl ljus sirap
  • 50 g smör

Gör så här:

  1. Häll grädden, strösockret och ljus sirap i en kastrull.
  2. Koka upp smeten på medelhög värme under omrörning.
  3. Låt smeten koka tills den når en temperatur av 120°C på en termometer. Detta tar vanligtvis 20-25 minuter.
  4. Ta kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Rör om tills smöret har smält och blandats väl.
  5. Häll upp kolan i en smord form och låt svalna i rumstemperatur.
  6. Skär kolan i önskad storlek och förvarna i en lufttät burk.
You may also be interested in:  Amerikanska pannkakor

Tips: Om du vill göra kolan extra smakrik kan du tillsätta vaniljextrakt eller andra smaksättningar efter att smöret har smält.

Linsbolognese på svarta linser
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up