Potatisgnocchi med bresaola och bönor
Potatisgnocchi med bresaola och bönor
Ingredienser:
- 500g potatis
- 150g vetemjöl
- 1 ägg
- 150g bresaola, skivad
- 200g färska gröna bönor
- 2msk olivolja
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Sätt på en stor kastrull med saltat vatten och koka potatisen i skalet tills den är helt mjuk.
- Skala den kokta potatisen och pressa den genom en potatispress.
- I en stor skål, blanda den pressade potatisen med vetemjöl och ägg tills degen blir elastisk.
- Kavla ut degen på ett mjölat yta till en tjocklek av cirka 1 cm.
- Skär ut små gnocchis med hjälp av en kniv eller en form.
- Koka gnocchis i det kokande vattnet tills de flyter upp till ytan, ta sedan upp dem med en hålslev och låt dem rinna av.
- I en stor stekpanna, hetta upp olivoljan och stek gnocchis tills de är gyllenbruna och krispiga.
- Koka även de färska gröna bönorna i saltat vatten i ca 5 minuter tills de är al dente. Låt dem sedan rinna av och skölj med kallt vatten.
- I samma stekpanna, stek bresaolan några sekunder på varje sida.
- Slå samman gnocchis, gröna bönor och bresaola i stekpannan. Krydda med salt och peppar efter smak.
- Servera genast och njut!