Potatisgnocchi med bresaola och bönor

Table
  1. Potatisgnocchi med bresaola och bönor
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Potatisgnocchi med bresaola och bönor

Ingredienser:

  • 500g potatis
  • 150g vetemjöl
  • 1 ägg
  • 150g bresaola, skivad
  • 200g färska gröna bönor
  • 2msk olivolja
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Helstekt oxfilé med konjakssås

Gör så här:

  1. Sätt på en stor kastrull med saltat vatten och koka potatisen i skalet tills den är helt mjuk.
  2. Skala den kokta potatisen och pressa den genom en potatispress.
  3. I en stor skål, blanda den pressade potatisen med vetemjöl och ägg tills degen blir elastisk.
  4. Kavla ut degen på ett mjölat yta till en tjocklek av cirka 1 cm.
  5. Skär ut små gnocchis med hjälp av en kniv eller en form.
  6. Koka gnocchis i det kokande vattnet tills de flyter upp till ytan, ta sedan upp dem med en hålslev och låt dem rinna av.
  7. I en stor stekpanna, hetta upp olivoljan och stek gnocchis tills de är gyllenbruna och krispiga.
  8. Koka även de färska gröna bönorna i saltat vatten i ca 5 minuter tills de är al dente. Låt dem sedan rinna av och skölj med kallt vatten.
  9. I samma stekpanna, stek bresaolan några sekunder på varje sida.
  10. Slå samman gnocchis, gröna bönor och bresaola i stekpannan. Krydda med salt och peppar efter smak.
  11. Servera genast och njut!

Köttfärsgulasch med potatis
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up