Vegobullar på formbar färs

Table
  1. Recept: Vegobullar på formbar färs
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:
    3. Tips:

Recept: Vegobullar på formbar färs

Ingredienser:

  • 400 gram formbar vegofärs
  • 1 liten lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1/2 dl havremjölk eller annan växtbaserad mjölk
  • 2 msk hackad färsk persilja
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • Olja att steka i

Gör såhär:

  1. I en stor skål, blanda ihop vegofärs, lök, vitlök, ströbröd, havremjölk, persilja, oregano, salt och svartpeppar. Blanda väl.
  2. Forma små bollar med hjälp av händerna. Om smeten känns för lös, kan du tillsätta mer ströbröd.
  3. Värm upp lite olja i en stekpanna på medelhög värme.
  4. Stek vegobullarna i omgångar tills de är genomstekta och har fått en fin gyllene färg på ytan.
  5. Servera vegobullarna varma tillsammans med en god sås och valfria tillbehör.

Tips:

You may also be interested in:  Chili con carne

Om du vill göra vegobullarna mer kryddiga kan du tillsätta lite chili- eller paprikapulver i smeten.

Du kan även variera smaken genom att använda olika kryddor och örter efter eget tycke och smak.

Marinerad tofu i ugn
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up