Vegobullar på formbar färs
Recept: Vegobullar på formbar färs
Ingredienser:
- 400 gram formbar vegofärs
- 1 liten lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1/2 dl ströbröd
- 1/2 dl havremjölk eller annan växtbaserad mjölk
- 2 msk hackad färsk persilja
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- Olja att steka i
Gör såhär:
- I en stor skål, blanda ihop vegofärs, lök, vitlök, ströbröd, havremjölk, persilja, oregano, salt och svartpeppar. Blanda väl.
- Forma små bollar med hjälp av händerna. Om smeten känns för lös, kan du tillsätta mer ströbröd.
- Värm upp lite olja i en stekpanna på medelhög värme.
- Stek vegobullarna i omgångar tills de är genomstekta och har fått en fin gyllene färg på ytan.
- Servera vegobullarna varma tillsammans med en god sås och valfria tillbehör.
Tips:
Om du vill göra vegobullarna mer kryddiga kan du tillsätta lite chili- eller paprikapulver i smeten.
Du kan även variera smaken genom att använda olika kryddor och örter efter eget tycke och smak.