Rödbetscarpaccio med parmesan och balsamico

Table
  1. Rödbetscarpaccio med parmesan och balsamico
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Rödbetscarpaccio med parmesan och balsamico

Ingredienser:

  • 4 rödbetor
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk balsamico
  • 2 msk olivolja
  • 1 näve pinjenötter
  • 1 kruka färsk basilika
  • Salt och svartpeppar
You may also be interested in:  Äggstanning

Gör så här:

  1. Skala och skiva rödbetorna tunt. Använd gärna en mandolin för att få tunna skivor.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de blir gyllenbruna.
  3. Blanda balsamico och olivolja i en liten skål.
  4. Arrangera rödbetsskivorna på en tallrik.
  5. Ringla över balsamicoblandningen.
  6. Strö över riven parmesanost och pinjenötter.
  7. Garnera med färsk basilika och smaka av med salt och svartpeppar.
You may also be interested in:  Laxbiffar med klyftpotatis

Servera rödbetscarpaccion som en förrätt eller som ett lätt mellanmål. Det är både vackert och läckert!

Glutenfri lasagne
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up