Rödbetscarpaccio med parmesan och balsamico
Rödbetscarpaccio med parmesan och balsamico
Ingredienser:
- 4 rödbetor
- 1 dl riven parmesanost
- 2 msk balsamico
- 2 msk olivolja
- 1 näve pinjenötter
- 1 kruka färsk basilika
- Salt och svartpeppar
Gör så här:
- Skala och skiva rödbetorna tunt. Använd gärna en mandolin för att få tunna skivor.
- Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de blir gyllenbruna.
- Blanda balsamico och olivolja i en liten skål.
- Arrangera rödbetsskivorna på en tallrik.
- Ringla över balsamicoblandningen.
- Strö över riven parmesanost och pinjenötter.
- Garnera med färsk basilika och smaka av med salt och svartpeppar.
Servera rödbetscarpaccion som en förrätt eller som ett lätt mellanmål. Det är både vackert och läckert!