Laxbiffar med klyftpotatis

Table
  1. Laxbiffar med klyftpotatis
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Laxbiffar med klyftpotatis

Ingredienser:

  • 400g laxfilé
  • 1 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 1 liten lök, finhackad
  • 2 msk färsk dill, hackad
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 500g klyftpotatis
  • 2 msk olivolja
You may also be interested in:  Knäckig rabarberpaj

Gör såhär:

  1. Skär laxfilén i mindre bitar och lägg dem i en matberedare.
  2. Tillsätt ägg, ströbröd, lök, dill, salt och svartpeppar.
  3. Mixa ingredienserna tills det blir en jämn smet.
  4. Forma smeten till biffar och stek dem i en stekpanna med lite olivolja tills de är gyllenbruna.
  5. Under tiden kan du förbereda klyftpotatisen genom att tvätta och skära potatisen i klyftor.
  6. Lägg klyftpotatisen på en bakplåt och ringla över olivolja. Salta och peppra efter smak.
  7. Gratinera potatisen i ugnen på 200°C i cirka 30 minuter tills de blir gyllenbruna och krispiga.
  8. Servea de färdiga laxbiffarna med klyftpotatisen och njut!
Blondies med hallon
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up