Knaprig fläskstek

Table
  1. Knaprig fläskstek
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Servering:

Knaprig fläskstek

Ingredienser:

  • 800 g fläskkarré
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk peppar
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 2 msk olja

Tillagning:

  1. Börja med att förvärm ugnen till 200°C.
  2. Skär fläskkarrén i tunna skivor, men inte helt igenom.
  3. Gnid in salt, peppar, paprikapulver och vitlökspulver på båda sidorna av fläskkarrén.
  4. Hetta upp en stekpanna med olja och stek fläskkarrén på medelhög värme tills den är genomstekt och har fått en knaprig yta.
  5. Placera den stekta fläskkarrén i en ugnssäker form och baka i ugnen i ca 15-20 minuter, eller tills den är ordentligt knaprig.
  6. Ta ut fläskkarrén från ugnen och låt den vila i några minuter innan du skär den i skivor.
You may also be interested in:  Klassisk pajdeg- grundrecept

Servering:

Servera den knapriga fläsksteken tillsammans med kokt potatis eller en fräsch sallad.

Hallonsmoothie med havre
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up