Knaprig fläskstek
Knaprig fläskstek
Ingredienser:
- 800 g fläskkarré
- 2 tsk salt
- 2 tsk peppar
- 2 tsk paprikapulver
- 2 tsk vitlökspulver
- 2 msk olja
Tillagning:
- Börja med att förvärm ugnen till 200°C.
- Skär fläskkarrén i tunna skivor, men inte helt igenom.
- Gnid in salt, peppar, paprikapulver och vitlökspulver på båda sidorna av fläskkarrén.
- Hetta upp en stekpanna med olja och stek fläskkarrén på medelhög värme tills den är genomstekt och har fått en knaprig yta.
- Placera den stekta fläskkarrén i en ugnssäker form och baka i ugnen i ca 15-20 minuter, eller tills den är ordentligt knaprig.
- Ta ut fläskkarrén från ugnen och låt den vila i några minuter innan du skär den i skivor.
Servering:
Servera den knapriga fläsksteken tillsammans med kokt potatis eller en fräsch sallad.