Biff stroganoff

Table
  1. Biff stroganoff
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Biff stroganoff

Ingredienser:

  • 500g nötkött (t.ex. oxfilé)
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200g champinjoner
  • 2 msk smör
  • 2 dl gräddfil
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad dragon
  • Salt och svartpeppar efter smak
You may also be interested in:  Lätt lantbröd

Gör så här:

  1. Skär nötköttet i tunna strimlor och hacka löken och vitlöken fint.
  2. Hetta upp hälften av smöret i en stor stekpanna och stek köttet tills det fått fin färg. Ta ut köttet från pannan och lägg åt sidan.
  3. Tillsätt resten av smöret i samma panna och stek lök, vitlök och champinjoner tills de mjuknar.
  4. Häll i gräddfil, vispgrädde, tomatpuré och dijonsenap i pannan och rör om väl.
  5. Tillsätt paprikapulver och dragon, och smaksätt med salt och svartpeppar efter smak.
  6. Låt såsen småputtra i cirka 5 minuter för att tjockna något.
  7. Tillsätt det stekta köttet i såsen och låt det koka med i ytterligare några minuter tills köttet är genomvarmt.
  8. Servera biff stroganoffen varm med ris, potatismos eller pasta.
Tzatsiki
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up