Biff stroganoff
Biff stroganoff
Ingredienser:
- 500g nötkött (t.ex. oxfilé)
- 1 stor gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 200g champinjoner
- 2 msk smör
- 2 dl gräddfil
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk torkad dragon
- Salt och svartpeppar efter smak
Gör så här:
- Skär nötköttet i tunna strimlor och hacka löken och vitlöken fint.
- Hetta upp hälften av smöret i en stor stekpanna och stek köttet tills det fått fin färg. Ta ut köttet från pannan och lägg åt sidan.
- Tillsätt resten av smöret i samma panna och stek lök, vitlök och champinjoner tills de mjuknar.
- Häll i gräddfil, vispgrädde, tomatpuré och dijonsenap i pannan och rör om väl.
- Tillsätt paprikapulver och dragon, och smaksätt med salt och svartpeppar efter smak.
- Låt såsen småputtra i cirka 5 minuter för att tjockna något.
- Tillsätt det stekta köttet i såsen och låt det koka med i ytterligare några minuter tills köttet är genomvarmt.
- Servera biff stroganoffen varm med ris, potatismos eller pasta.