Bakpotatis med kryddig skinkröra
Bakpotatis med kryddig skinkröra
Ingredienser:
- 4 stora bakpotatisar
- 200 g rökt skinka, tärnad
- 1 röd lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 röd paprika, tärnad
- 1 grön paprika, tärnad
- 1 dl majonnäs
- 2 msk dijonsenap
- 2 msk färsk persilja, hackad
- Salt och svartpeppar efter smak
Gör så här:
- Tvätta bakpotatisarna noggrant och stick flera gånger med en gaffel runt omkring.
- Linda in varje potatis i aluminiumfolie och grilla dem på medelhög värme i ca 60 minuter, eller tills de är mjuka.
- Under tiden potatisarna grillas, stek skinktärningarna i en stekpanna tills de blir knapriga.
- Tillsätt den finhackade löken och pressad vitlök till stekpannan och stek i några minuter tills löken blir mjuk.
- Tillsätt de tärnade paprikabitarna och stek i ytterligare några minuter tills de blir lite mjuka.
- Blanda i majonnäs och dijonsenap i stekpannan och värm försiktigt under omrörning tills såsen är jämnt blandad.
- Smaka av med salt och svartpeppar efter behag.
- När bakpotatisarna är klara, ta bort aluminiumfolien och skär ett snitt i varje potatis.
- Fyll varje potatis med den kryddiga skinkröran och toppa med färskt hackad persilja.
Servera genast och njut!