Olivbröd

Table
  1. Recept på Olivbröd
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Olivbröd

Ingredienser:

  • 500g vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk jäst
  • 3 dl vatten
  • 1 dl olivolja
  • 1,5 dl hackade svarta oliver

You may also be interested in:  Pasta al limone – Citronpasta

Gör så här:

  1. 1. Blanda vetemjöl och salt i en stor skål
  2. 2. Lös upp jästen i vattnet och häll över mjölblandningen
  3. 3. Tillsätt olivolja och hackade oliver
  4. 4. Arbeta degen väl tills den blir elastisk och släpper från skålens kanter
  5. 5. Täck skålen med plastfolie och låt degen jäsa i cirka 1 timme, eller tills den har dubblats i storlek
  6. 6. Sätt ugnen på 200°C
  7. 7. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den några gånger
  8. 8. Forma degen till en rund eller avlång limpa
  9. 9. Lägg limpan på en bakpappersklädd plåt och skåra några snitt i toppen
  10. 10. Låt brödet jäsa i ytterligare 20 minuter
  11. 11. Grädda i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter eller tills brödet fått en gyllene färg
  12. 12. Ta ut brödet från ugnen och låt det svalna på ett galler
You may also be interested in:  Surdegsgrund på rågmjöl

Servera olivbrödet färskt och njut av dess härliga smaker!

Kycklingfajitas
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up