Pasta al limone – Citronpasta
Pasta al limone – Citronpasta
Ingredienser
- 300 g pasta, t.ex. linguine eller spaghetti
- 2 stora citroner, zest och saft
- 1 dl olivolja
- 2 dl grädde
- 1 kruka färsk basilika, hackad
- 1 dl riven parmesanost
- Salt och peppar efter smak
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara 1 dl av kokvattnet.
- I en stor stekpanna, värm upp olivoljan på medelhög värme.
- Tillsätt citronzest och saft i stekpannan. Rör om och låt det bli varmt.
- Tillsätt grädde och låt det sjuda i ca 2 minuter.
- Smaksätt med salt och peppar efter smak.
- Tillsätt den kokta pastan i stekpannan. Blanda väl så att pastan täcks med såsen.
- Om såsen är för tjock, tillsätt lite av det sparade kokvattnet för att förtunnas.
- Strö över den hackade basilikan och den rivna parmesanosten. Blanda väl igen.
- Servera genast och njut av den krämiga citronpastan!
Tips: För en extra touch kan du toppa pastan med lite extra citronzest och färskriven parmesanost vid servering.