Pasta al limone – Citronpasta

Table
  1. Pasta al limone – Citronpasta
    1. Ingredienser
    2. Gör så här

Pasta al limone – Citronpasta

Ingredienser

  • 300 g pasta, t.ex. linguine eller spaghetti
  • 2 stora citroner, zest och saft
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl grädde
  • 1 kruka färsk basilika, hackad
  • 1 dl riven parmesanost
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara 1 dl av kokvattnet.
  2. I en stor stekpanna, värm upp olivoljan på medelhög värme.
  3. Tillsätt citronzest och saft i stekpannan. Rör om och låt det bli varmt.
  4. Tillsätt grädde och låt det sjuda i ca 2 minuter.
  5. Smaksätt med salt och peppar efter smak.
  6. Tillsätt den kokta pastan i stekpannan. Blanda väl så att pastan täcks med såsen.
  7. Om såsen är för tjock, tillsätt lite av det sparade kokvattnet för att förtunnas.
  8. Strö över den hackade basilikan och den rivna parmesanosten. Blanda väl igen.
  9. Servera genast och njut av den krämiga citronpastan!
You may also be interested in:  Korvstroganoff med ris

Tips: För en extra touch kan du toppa pastan med lite extra citronzest och färskriven parmesanost vid servering.

Sommardessert med mascarpone och picklade jordgubbar
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up