Hel kyckling i ugn med citron och timjan

Table
  1. Hel kyckling i ugn med citron och timjan
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Hel kyckling i ugn med citron och timjan

Ingredienser:

  • 1 hel kyckling
  • 2 citroner
  • Några kvistar färsk timjan
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar

Tillagning:

  1. Förvärm ugnen till 200°C.
  2. Ta kycklingen och se till att den är ordentligt rengjord och avtorkad.
  3. Sätt kycklingen i en ugnssäker form.
  4. Skär en citron i skivor och lägg dem tillsammans med några färska timjankvistar i kycklingens bukhåla.
  5. Pressa saften från den andra citronen över hela kycklingen. Smörj även in kycklingen med lite olivolja.
  6. Krydda kycklingen generöst med salt och peppar efter smak.
  7. Sätt in formen i ugnen och stek kycklingen i cirka 1,5-2 timmar, eller tills den är genomstekt och har en gyllene brun färg.
  8. Ta ut kycklingen från ugnen och låt den vila i några minuter innan du serverar den.
You may also be interested in:  Rabarberkompott

Tips: Servera den härliga, saftiga kycklingen med rostad potatis eller en fräsch sallad för en komplett måltid.

Fransk dressing
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up