Granola med honung och kokosolja

Table
  1. Granola med honung och kokosolja
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Granola med honung och kokosolja

Ingredienser:

  • 3 koppar havregryn
  • 1 kopp mandlar, grovhackade
  • 1 kopp solrosfrön
  • 1 kopp pumpafrön
  • 1/2 kopp kokosflingor
  • 1/2 kopp honung
  • 1/4 kopp kokosolja, smält
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk salt

You may also be interested in:  Risotto med skogschampinjoner

Gör så här:

  1. Börja med att förvärma ugnen till 150°C.
  2. I en stor skål, blanda ihop havregryn, mandlar, solrosfrön, pumpafrön och kokosflingor.
  3. I en separat skål, rör ihop honung, smält kokosolja, vaniljextrakt, kanel och salt.
  4. Häll den våta blandningen över den torra blandningen och rör om tills alla ingredienser är jämnt täckta.
  5. Spreada ut granolan jämnt på en bakplåtspapperklädd plåt.
  6. Grädda i ugnen i cirka 30-35 minuter eller tills granolan är gyllenbrun och krispig.
  7. Ta ut plåten från ugnen och låt granolan svalna helt.
  8. Förvara granolan i en lufttät burk eller påse.
You may also be interested in:  Kålpudding (grundrecept)

Servera granolan med yoghurt, mjölk eller ät den som en hälsosam och knaprig snack!

Ischoklad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.