Kycklingpasta med dijonsenap vitlök och spenat

Table
  1. Recept: Kycklingpasta med dijonsenap, vitlök och spenat
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Kycklingpasta med dijonsenap, vitlök och spenat

Ingredienser:

  • 400 g kycklingfilé
  • 250 g pasta
  • 2 msk olivolja
  • 2-3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 dl grädde
  • 2 msk dijonsenap
  • 100 g färsk spenat
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Biskvier i långpanna

Gör såhär:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och ställ åt sidan.
  2. Skär kycklingfilén i mindre bitar.
  3. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek kycklingen tills den är genomstekt och har fått fin färg.
  4. Tillsätt den finhackade vitlöken och stek i ytterligare en minut.
  5. Häll i grädden och dijonsenapen, och låt blandningen puttra på medelvärme i cirka 5 minuter.
  6. Tillsätt den färska spenaten och låt den sjunka ihop i såsen.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Häll den färdigkokta pastan i såsen och blanda väl.
  9. Servera genast och njut av en smakrik kycklingpasta med dijonsenap, vitlök och spenat!
Krämig svamppasta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up