Biskvier i långpanna
Recept: Biskvier i långpanna
Ingredienser:
- 200 g smör
- 2 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 4 ägg
- 4 dl mandelmjöl
- 300 g mörk choklad
- riven kokosflingor
Gör så här:
- Smält smöret och låt det svalna något.
- Rör ihop smör, socker och vaniljsocker i en skål.
- Tillsätt äggen, ett i taget, och rör till en jämn smet.
- Blanda i mandelmjölet försiktigt.
- Häll smeten i en smord och bakpappersklädd långpanna.
- Grädda biskvierna i ugnen på 175°C i ca 25-30 minuter tills de fått en gyllenbrun färg.
- Låt biskvierna svalna helt.
- Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn.
- Bred ut det smälta chokladöverdraget på biskvierna.
- Strö över riven kokos på den chokladdränkta ytan.
- Skär biskvierna i rutor eller sneda bitar och servera.
Tips: För att få extra smak kan du experimentera med olika smaksättningar, som att tillsätta rivet apelsinskal eller kaffe i smeten.