Biskvier i långpanna

Table
  1. Recept: Biskvier i långpanna
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Biskvier i långpanna

Ingredienser:

  • 200 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • 4 dl mandelmjöl
  • 300 g mörk choklad
  • riven kokosflingor

Gör så här:

  1. Smält smöret och låt det svalna något.
  2. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker i en skål.
  3. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör till en jämn smet.
  4. Blanda i mandelmjölet försiktigt.
  5. Häll smeten i en smord och bakpappersklädd långpanna.
  6. Grädda biskvierna i ugnen på 175°C i ca 25-30 minuter tills de fått en gyllenbrun färg.
  7. Låt biskvierna svalna helt.
  8. Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn.
  9. Bred ut det smälta chokladöverdraget på biskvierna.
  10. Strö över riven kokos på den chokladdränkta ytan.
  11. Skär biskvierna i rutor eller sneda bitar och servera.
You may also be interested in:  Krämig carbonara

Tips: För att få extra smak kan du experimentera med olika smaksättningar, som att tillsätta rivet apelsinskal eller kaffe i smeten.

Dansk hackebiff med spegelägg
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up