Lammfärsbiffar med fetaost och mangochutneysås
Recept: Lammfärsbiffar med fetaost och mangochutneysås
Ingredienser:
- 500 g lammfärs
- 100 g fetaost, smulad
- 2 msk ströbröd
- 1 ägg
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk torkad oregano
- 1 dl mjölk
- 1 dl mangochutney
- 1 dl crème fraiche
- Salt och peppar efter smak
Gör såhär:
- I en stor skål, blanda lammfärs, fetaost, ströbröd, ägg, paprikapulver, spiskummin, torkad oregano, salt och peppar.
- Tillsätt mjölk och rör om tills allt är väl blandat. Forma blandningen till små biffar och lägg dem på en tallrik.
- Stek biffarna i en het stekpanna med olja tills de är genomstekta och har fått fin färg på båda sidorna.
- I en separat skål, blanda mangochutney och crème fraiche till såsen. Smaka av med salt och peppar.
- Serv
Lämna ett svar