Räkomelett

Table
  1. Recept: Räkomelett
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Räkomelett

Ingredienser:

  • 4 ägg
  • 150 g räkor
  • 1/2 röd lök, finhackad
  • 1/4 röd paprika, tärnad
  • 1/4 gul paprika, tärnad
  • 1 tomat, tärnad
  • 1 dl mjölk
  • Salt och peppar efter smak
  • Smör eller olivolja för stekning
You may also be interested in:  Krämig carbonara

Gör såhär:

  1. Steg 1: Vispa äggen och mjölken i en skål. Tillsätt salt och peppar efter smak.
  2. Steg 2: Smält smör eller häll olivolja i en stekpanna och värm upp på medelhög värme.
  3. Steg 3: Tillsätt lök, paprika och tomat i stekpannan och stek tills löken blir mjuk.
  4. Steg 4: Tillsätt räkor i stekpannan och stek i ca 2 minuter, tills räkorna blir varma.
  5. Steg 5: Häll äggsmeten över räkor och grönsaker i stekpannan. Låt det steka ca 5 minuter, eller tills omeletten har stelnat i kanterna.
  6. Steg 6: Vänd omeletten försiktigt och stek i ytterligare 2-3 minuter, tills den är genomstekt.
  7. Steg 7: Servera omeletten varm, gärna med en sallad och något gott bröd.
You may also be interested in:  Kålpudding (grundrecept)

Detta recept på räkomelett är snabbt och enkelt att göra och passar perfekt till en lätt lunch eller middag.

Kimchi jjigae – Koreansk kimchigryta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up