Chilimedaljonger med mango- och currysås




Recept på Chilimedaljonger med mango- och currysås

Table
  1. Chilimedaljonger med mango- och currysås
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Chilimedaljonger med mango- och currysås

Ingredienser:

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 mogen mango
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 tsk currypulver
  • 1 dl kokosmjölk
  • Salt och peppar efter smak
  • Olivolja för stekning
You may also be interested in:  Pressgurka

Gör så här:

  1. Skär kycklingfilén i tunna medaljonger.
  2. Skala mango och skär den i mindre bitar.
  3. Finhacka vitlöksklyftorna och chilifrukten.
  4. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek kycklingmedaljongerna tills de är genomstekta och har fått fin färg.
  5. Ta ut kycklingen från pannan och lägg åt sidan.
  6. I samma panna, tillsätt lite mer olivolja och stek vitlök och chili i ca 1 minut.
  7. Tillsätt currypulvret och rör om i ytterligare 1 minut.
  8. Tillsätt mangobitar och låt det fräsa i 1-2 minuter för att mjuka upp.
  9. Häll i kokosmjölken och låt såsen koka upp.
  10. Låt såsen småputtra i ca 5 minuter tills den tjocknar något.
  11. Smaka av med salt och peppar.
  12. Lägg tillbaka kycklingmedaljongerna i såsen och låt de bli varma.
  13. Serv
    Misosoppa
    LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up