Lemon meringue-pie (Amerikansk citronpaj)

Table
  1. Recept: Lemon meringue-pie (Amerikansk citronpaj)
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Lemon meringue-pie (Amerikansk citronpaj)

Ingredienser:

  • 150 g smör
  • 250 g vetemjöl
  • 75 g florsocker
  • 3 äggulor
  • 4 citroner (saft och skal)
  • 400 g kondenserad mjölk
  • 3 äggvitor
  • 150 g strösocker
You may also be interested in:  Struvor

Gör så här:

  1. Blanda smör, vetemjöl och florsocker i en skål. Knåda till en deg och tryck ut den i en pajform. Nagga bottnen
    med en gaffel och ställ i kylen i 30 minuter.
  2. Förgrädda pajskalet i 175°C i cirka 15 minuter.
  3. I en kastrull, vispa äggulor, citronsaft, citronskal och kondenserad mjölk tills det blir en slät blandning.
    Värm under omrörning på svag värme tills det tjocknar.
  4. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och låt svalna helt.
  5. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och fortsätt vispa tills marängen blir fast.
  6. Bred marängen över citronfyllningen och forma toppar med en sked.
  7. Grädda pajen i 175°C i cirka 15-20 minuter, tills marängen fått en lätt gyllenbrun färg.
  8. Låt pajen svalna helt innan servering.
Kräm på inlagd kronärtskocka
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up