Grön tahinisås
Recept: Grön tahinisås
Ingredienser
- 1 dl färsk bladpersilja
- 1 dl färsk koriander
- 1 dl tahini (sesampasta)
- 2 msk olivolja
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st citron (saften av)
- 1/2 tsk salt
- 1/4 tsk svartpeppar
- 1/4 tsk spiskummin
- 1/4 dl vatten
Gör så här
- Skölj persilja och koriander, och torka dem försiktigt.
- Lägg persilja, koriander, tahini, olivolja, vitlök, citronsaft, salt, svartpeppar och spiskummin i en matberedare.
- Mixa tills ingredienserna är väl blandade och en slät sås har bildats.
- Tillsätt vatten och mixa igen för att justera konsistensen. Tillsätt mer vatten om såsen är för tjock.
- Häll såsen i en skål och servera som ett tillbehör till dina favoriträtter.