Grön tahinisås

Table
  1. Recept: Grön tahinisås
    1. Ingredienser
    2. Gör så här

Recept: Grön tahinisås

Ingredienser

  • 1 dl färsk bladpersilja
  • 1 dl färsk koriander
  • 1 dl tahini (sesampasta)
  • 2 msk olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st citron (saften av)
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk svartpeppar
  • 1/4 tsk spiskummin
  • 1/4 dl vatten

You may also be interested in:  Bästa kladdkakan

Gör så här

  1. Skölj persilja och koriander, och torka dem försiktigt.
  2. Lägg persilja, koriander, tahini, olivolja, vitlök, citronsaft, salt, svartpeppar och spiskummin i en matberedare.
  3. Mixa tills ingredienserna är väl blandade och en slät sås har bildats.
  4. Tillsätt vatten och mixa igen för att justera konsistensen. Tillsätt mer vatten om såsen är för tjock.
  5. Häll såsen i en skål och servera som ett tillbehör till dina favoriträtter.
Asiatisk biffsallad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up