Lingonkaka med vaniljsmak

Table
  1. Lingonkaka med vaniljsmak
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Lingonkaka med vaniljsmak

Vill du bjuda på något riktigt gott till fikat? Då är lingonkaka med vaniljsmak ett perfekt val. Den här ljuvligt saftiga kakan med sin syrliga touch av lingon och härliga vaniljsmak kommer garanterat imponera på dina gäster.

Ingredienser:

  • 250g smör
  • 300g socker
  • 4 ägg
  • 4dl vetemjöl
  • 2tsk vaniljsocker
  • 2tsk bakpulver
  • 1,5dl mjölk
  • 2,5dl frysta lingon

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en bakform.

  2. Smält smöret och låt det svalna något.

  3. You may also be interested in:  Fläskytterfilé i ugn

    I en stor skål, vispa sockret och äggen tills det blir luftigt.

  4. Tillsätt smöret, vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och mjölk. Blanda ordentligt.

  5. Häll smeten i den förberedda bakformen och strö över de frysta lingonen.

  6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 40-45 minuter, eller tills kakan är gyllenbrun och genomgräddad.

  7. You may also be interested in:  Knäckig rabarberpaj

    Låt kakan svalna något innan du serverar den. Njut!

Ceviche med avokado och mango
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up