Lins- och fetaostbiffar med gräslök och tomatsallad

Table
  1. Recept: Lins- och fetaostbiffar med gräslök och tomatsallad
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tomatsallad:

Recept: Lins- och fetaostbiffar med gräslök och tomatsallad

Ingredienser:

  • 200g kokta linser
  • 100g fetaost
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1 st ägg
  • 3 msk ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja

Gör så här:

  1. Blanda de kokta linserna, smulad fetaost, hackad gräslök, ägg, ströbröd, salt och svartpeppar i en skål.
  2. Forma smeten till biffar.
  3. Stek biffarna i olivolja på medelhög värme tills de får en gyllene färg, cirka 3-4 minuter per sida.
  4. Servera biffarna med en fräsch tomatsallad.
You may also be interested in:  Snabbkaka

Tomatsallad:

  • 4 st tomater, skurna i klyftor
  • 1 st rödlök, tunt skivad
  • 1/2 kruka färsk basilika, grovt hackad
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • Flingsalt och svartpeppar efter smak

Blanda de skurna tomaterna, rödlöken och basilikan i en skål. Tillsätt olivolja, balsamvinäger och smaka av med flingsalt och svartpeppar.

Rådjursgryta med syltlök och timjan
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up