Lins- och fetaostbiffar med gräslök och tomatsallad
Table
Recept: Lins- och fetaostbiffar med gräslök och tomatsallad
Ingredienser:
- 200g kokta linser
- 100g fetaost
- 2 msk hackad gräslök
- 1 st ägg
- 3 msk ströbröd
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- 2 msk olivolja
Gör så här:
- Blanda de kokta linserna, smulad fetaost, hackad gräslök, ägg, ströbröd, salt och svartpeppar i en skål.
- Forma smeten till biffar.
- Stek biffarna i olivolja på medelhög värme tills de får en gyllene färg, cirka 3-4 minuter per sida.
- Servera biffarna med en fräsch tomatsallad.
Tomatsallad:
- 4 st tomater, skurna i klyftor
- 1 st rödlök, tunt skivad
- 1/2 kruka färsk basilika, grovt hackad
- 1 msk olivolja
- 1 msk balsamvinäger
- Flingsalt och svartpeppar efter smak
Blanda de skurna tomaterna, rödlöken och basilikan i en skål. Tillsätt olivolja, balsamvinäger och smaka av med flingsalt och svartpeppar.