Musselsoppa

Table
  1. Recept: Musselsoppa
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Tips:

Recept: Musselsoppa

Ingredienser:

  • 2 kg färska blåmusslor
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 2 selleristjälkar
  • 1 dl vitt vin
  • 4 dl fiskbuljong
  • 1 dl grädde
  • Salt och peppar efter smak
  • Färsk persilja för garnering

Tillagning:

  1. Skölj musslorna i kallt vatten och dra bort skägget om det finns.
  2. Finhacka lök, vitlök, morot och selleri.
  3. I en stor gryta, stek löken och vitlöken i olivolja tills de blir genomskinliga.
  4. Tillsätt morot och selleri och stek i ytterligare några minuter.
  5. Häll i vinet och låt det koka i cirka 2 minuter för att avdunsta alkoholen.
  6. Tillsätt fiskbuljong och låt det koka upp.
  7. Lägg i musslorna och sätt på locket. Låt dem koka i cirka 5-7 minuter tills de öppnar sig.
  8. Slå på grädden och låt det koka upp igen.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Servera soppan varm med färsk persilja som garnering.

Tips:

You may also be interested in:  Coleslaw

För att servera soppan som en hel måltid kan du lägga till några kokta potatisar eller servera med färskt bröd.

Smaklig måltid!

Parmesansoppa
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up