Krämig skavgryta med kantareller

Table
  1. Recept: Krämig skavgryta med kantareller
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Servering:

Recept: Krämig skavgryta med kantareller

Ingredienser:

  • 500 gram skav (t.ex. nötkött eller vilt)
  • 200 gram färska kantareller
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 3 dl grädde
  • 1 dl kalvfond
  • 1 dl vatten
  • 2 msk smör
  • Salt och peppar efter smak
  • Färsk persilja, hackad (till garnering)
You may also be interested in:  Tacos

Tillagning:

  1. Stek skaven i smör i en stor stekpanna tills den får fin färg. Ta sedan ur skaven och ställ åt sidan.
  2. Stek kantarellerna med lök och vitlök i samma stekpanna i ca 5 minuter, tills kantarellerna blir lite gyllenbruna.
  3. Tillsätt grädde, kalvfond och vatten till stekpannan. Låt det koka upp och låt sedan sjuda i ca 10 minuter.
  4. Tillsätt sedan skaven till såsen och låt allt koka ihop i ytterligare några minuter.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Strö över färsk hackad persilja innan servering.

Servering:

You may also be interested in:  Ärtsoppa

Servera den krämiga skavgrytan med nykokt potatis, kokt ris eller pasta. Kan även serveras med en fräsch sallad.

Wienerkorv med mos och syrad lök
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up