Krämig skavgryta med kantareller
Recept: Krämig skavgryta med kantareller
Ingredienser:
- 500 gram skav (t.ex. nötkött eller vilt)
- 200 gram färska kantareller
- 1 gul lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 3 dl grädde
- 1 dl kalvfond
- 1 dl vatten
- 2 msk smör
- Salt och peppar efter smak
- Färsk persilja, hackad (till garnering)
Tillagning:
- Stek skaven i smör i en stor stekpanna tills den får fin färg. Ta sedan ur skaven och ställ åt sidan.
- Stek kantarellerna med lök och vitlök i samma stekpanna i ca 5 minuter, tills kantarellerna blir lite gyllenbruna.
- Tillsätt grädde, kalvfond och vatten till stekpannan. Låt det koka upp och låt sedan sjuda i ca 10 minuter.
- Tillsätt sedan skaven till såsen och låt allt koka ihop i ytterligare några minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
- Strö över färsk hackad persilja innan servering.
Servering:
Servera den krämiga skavgrytan med nykokt potatis, kokt ris eller pasta. Kan även serveras med en fräsch sallad.